Licitatia de Cinegetica si Navigatie by Artmark

Terestru versus Marin. Nu este un scenariu de conflict dintr-o epopee in care zeitatile isi disputa autoritatea si nici vreun motto de film via Hollywood, ci un indiciu in descoperirea Licitatiei de Cinegetica si Navigatie, organizata de Artmark la Hotel Vega duminica, 19 iulie, la ora 20:00. In spirit estival, Artmark invita publicul sa-si regaseasca hobby-urile sub o alta forma, cea a istoriei. Astfel, expozitia ofera pasionatilor acestor sporturi nobile ocazia de a explora lumea secolelor XVIII, XIX sau XX, avand ca punct de plecare obiecte de colectie din sfera navigatiei si cinegeticii.

Cei indragostiti de mare si calatorii vor avea ocazia de a-si extinde colectia cu o Harta a planiglobului, Royal Geographic Society, cu un Navomodel al unei goelete de dimensiuni impresionante, cu o Luneta maritima din alama sau cu un Astroglob rusesc sau o veche busola de navigatie din a doua jumatate a sec. XVIII si multe altele.

Desi piesele sectiunii de navigatie sunt spectaculoase, vedetele Licitatiei de Cinegetica si Navigatie sunt tolba de vanatoare din piele, ce a apartinut lui Nicolae Ceausescu, cu monograma sculptata in os si Automobilul istoric de vanatoare si expeditii montane, Land Rover Serie IIA, 1970 autoutilitara de teren. Ambele piese sunt notorii, prima pentru pasiunea de-o viata a dictatorului, iar cealalta pentru faptul ca este unul dintre cele mai fiabile automobile off-road (folosita si la filmarea documentarelor din Africa, Asia si Australia, la majoritatea caravanelor stiintifice organizate in secolul XX).

Vizitatorii se vor putea bucura si de o colectie de marine de Dimitrie Stiubei, recunoscut drept un iremediabil indragostit de lumea apelor, dar si de o colectie de esente tari, cum ar fi selectia de whisky-uri rare.

Expozitia Licitatiei de Cinegetica si Navigatie va putea fi vizitata in perioada 15 – 16 iulie la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, iar intre 17 si 19 iulie la Hotel Vega, Mamaia, unde va avea loc si licitatia, duminica, 19 iulie, ora 20:00.

Pentru mai multe informatii: Renardt Iancu, 0756 163 362, renardt.iancu@artmark.ro

Pentru formulare de participare la licitatie: www.artmark.ro/formulare-de-inscriere

Fii la curent cu ofertele noastre!