Licitatiile de Marine si Eleganta & Vanitas

Licitatia de Marine si marinarit, alaturi de Licitatia Eleganta si Vanitas, organizate de Artmark duminica, 27 iulie, la Hotel Vega, incheie acest sezon de evenimente dedicate pietei de arta. Expozitia imbina pitorescul peisajului marin surprins in arta plastica cu pretiosul obiectelor de colectie semnate de designeri care au facut istorie.

Licitatia de Marine si marinarit ofera publicului ocazia de a se lasa fermecati de aceleasi senzatii si imagini care inspirau creatorii de frumos de altadata. Rudolf Negely, Constantin Isachie Popescu, Kimon Loghi, Dumitru Ghiata, Gheorghe Petrascu, Ion Theodorescu-Sion, Ion Pacea, Sabin Balasa, Margareta Sterian, Erno Tibor sunt doar o parte din artistii prezenti in licitatie, care i-au scris Marii Negre si intregului peisaj maritim o epopee in culori.

Vedeta licitatiei este opera “Case la Constanta” de Gheorghe Petrascu, care a dezvoltat o adevarata directie estetica a acestor peisaje definite de mediul acvatic. O alta vedeta a licitatiei este si pictura “Barci la Balcic” de Ion Theodorescu-Sion, ce a apartinut colectiei diplomatului roman Vasile Stoica, fiind si clasata la categoria fond a Patrimoniului National.

In completare, Licitatia Eleganta si Vanitas aduce in atentia publicului nu doar o suita de piese vintage, bijuterii si ceasuri de colectie sau arta plastica si decorativa remarcabila, dar mai ales povestile vibrante tainuite de acestea. Altfel spus, iubitorii de frumos vor putea colectiona memoriile acestora, bucurandu-se de luxul de a mosteni o fila din istorie.

De la ceasul de mana Tressa care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu, la extravaganta haina de blana de vulpe albastra, ce a apartinut Elenei Ceausescu sau a colierului de inspiratie mitologica, creat in exclusivitate de casa de bijuterii Zolotas pentru Marina Dimitropoulos, la cupa din argint oferita dictatorului Gheorghe Gheorghiu-Dej cu ocazia aniversarii a 50 de ani, la vinuri si sampanii cu un punctaj Parker de peste 90, expozitia reprezinta un mix cultural inedit.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 21 iulie 2014 la Palatul Cesianu-Racovita, str. C.A. Rosetti, nr. 5, Bucuresti, iar in perioada 22- 24 iulie la Muzeul de Arta din Constanta, ca, mai apoi, in intervalul 25 – 27 iulie, expozitia sa poata fi vizitata la Hotel Vega din Mamaia.

Pentru mai multe informatii: Renardt Iancu 0756 163 362, renardt.iancu@artmark.ro

Pentru formulare de participare la licitatie accesati www.artmark.ro/formulare-de-inscriere

Fii la curent cu ofertele noastre!