Vega a devenit primul hotel consumator de Energie Verde din Romania

Incepand cu luna martie a anului 2013, hotelul Vega din Mamaia a devenit primul hotel consumator de energie regenerabila din Romania.

Inca de la deschiderea sa, compania Vega Turism a garantat conditii de maxima siguranta a sanatatii oaspetilor si angajatilor sai si si-a asumat responsabilitati sociale in comunitatea din care face parte si nu in ultimul rand, fata de mediul inconjurator. Printre acestea se numara investitiile si eforturile sustinute care au condus la certificarea obtinuta in 2009, Vega devenind astfel primul hotel din Romania care implementeaza “Eco-Hotel Management System”, sistem de management auditat anual de catre TUV-Rheinland Romania, subsidiar al celei mai mari organizatii de inspectie si certificare din Germania. Misiunea asumata este de a intalni standardele de calitate si siguranta in conditiile provocarilor aparute din interactiunea intre om, tehnologie si mediu, de a asigura structura organizationala si resursele necesare.

La mai putin de 5 ani de la deschidere, hotelul Vega, achizitioneaza in premiera pentru un hotel in Romania, produsul Energie Verde, energie provenita exclusiv din surse regenerabile (energie eoliana, hidroenergie si energie solara), care sprijina semnificativ reducerea emisiilor de CO2. Incepand cu anul 2014, compania care ne furnizeaza acest tip de energie este UGM Energy.

In calitatea sa de Hotel Eco, Vega se asigura ca principiile ecologice controleaza toate procesele desfasurate in activitatea de zi cu zi a hotelului: se achizitioneaza si utilizeaza produse biodegradabile, se asigura controlul consumului de apa si hartie si controlul gestionarii deseurilor si substantelor periculoase. In locul consumului de energie electrica practicat pana acum, hotelul Vega va consuma exclusiv energie electrica regenerabila, contribuind la atingerea obiectivelor de sustenabilitate, fara a afecta desfasurarea activitatii turistice si a experientei turistului.

In plus, prin consumarea acestui tip de energie produsa din surse regenerabile, nu se deterioreaza si nu se polueaza mediul inconjurator, se protejeaza resursele naturale si se promoveaza si se incurajeaza comportamentul responsabil al angajatilor si turistilor.

Fii la curent cu ofertele noastre!