Velierul hotelului, Adornate, premiat la Mediterranean Tall Ships Regatta

Intre 21 septembrie si 7 octombrie 2013 velierul hotelului Vega, Adornate, a reprezentat Romania la Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013, competitie organizata de fundatia Sail Training International, nominalizata in 2007 pentru Premiul Nobel pentru activitatea sa in slujba promovarii intelegerii interculturale si prieteniei. Adornate a devenit astfel primul velier civil care a reprezentat Romania la o Regata Internationala de Tall Ships (www.adornate.ro).

Festivitatile competitiei au inceput in Portul Barcelona pe 21 septembrie 2013, de unde s-a dat si startul intrecerii, cu peste 35 veliere inscrise din intreaga lume. Pe parcursul competitiei Adornate a vizitat si porturile din Toulon, Franta (27-30 septembrie) si La Spezia, Italia (4-7 octombrie). Organizatorii competitiei incurajeaza inscrierea si instructajul tinerilor in arta navigatiei ambarcatiunilor cu vele, datorita faptului ca experienta pe mare inspira incredere in sine, dezvolta simtul aventurii, dar si pe cel al responsabilitatii. In cadrul regatelor se promoveaza acceptarea celorlalti indiferent de nationalitate, religie, statut social si se urmareste dezvoltarea abilitatii tinerilor de a-si asuma riscuri controlate.

Velierul hotelului Vega s-a intors de la Regata Mediteraneana Lycamobile 2013 cu 3 premii: “Most impressive arrival in Barcelona” (oferit de Primarul Barcelonei), trofeul pentru nava din categoria sa care a parcurs cea mai mare distanta pentru a incepe competitia din Portul Barcelona si cel mai important premiu al Regatei organizate de Sail Training International (ONG care sprijina comunicarea si intelegerea multiculturala prin participarea echipajelor din toata lumea la aceste competitii de sailing), votat de comandantii tuturor navelor participante – “The Friendship Trophy & Flag”, pentru nava si echipajul care au contribuit cel mai mult la incurajarea prieteniei si intelegerii interculturale pe parcursul competitiei.

Cu ocazia participarii velierului Adornate la regata din Marea Mediteraneana, echipajul velierului a avut si misiunea de a promova in porturile-gazda ale intrecerii, Regata Internationala din Marea Neagra din luna mai (2014), care va avea ca destinatie finala Portul Constanta, o alta premiera pentru Romania, care astfel va deveni gazda festivitatilor de premiere ale competitiei. Acestea vor avea loc intre 24-27 mai 2014, iar Hotelul Vega este unul din sponsorii SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014.

Fii la curent cu ofertele noastre!